Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Tak sobie pomyślałam, że miło by było mieć miejsce, gdzie można sobie ponarzekać na jakże imponującą ilość odcinków i na pana Moffata, że woli Doktora Who (Nie możemy hejcić go głośno, bo przyjdzie i poprzegryza kable) Mimo ryzyka, zapraszam do dyskusjii ;D
Sorry, if it's a little bit chilly. Most people think I burn hot. It's actually quite the opposite...
Ja już tyle narzekałam, marudziłam, przeżywałam momenty zobojętnienia i frustracji, że aż nie wiem, co powiedzieć xD przede wszystkim w ogóle nie jestem przekonana do klimatu odcinka specjalnego i pewnie się to nie zmieni dopóki go nie zobaczę i mnie nie zachwyci (jakoś nie mogę uwierzyć, że zachwyci), ciągłe przesuwanie terminów jest męczące, a trollowanie twórców już nie bawi. Przypomniał mi się czas gdy były szanse, że nowy sezon pojawi się w połowie 2015 ._.
Powiem wam coś.
Kiedy zaczęłam oglądać 'Sherlocka' byłam w 1. klasie liceum.
Kiedy pojawił się 3. sezon byłam w 2. klasie liceum.
Myślałam wtedy: "O nie, na pewno będą kolejne 2 lata hiatusu. 2016? To jeszcze tyle czasu!"
Teraz jestem po maturze.
Odcinek świąteczny będzie w tym roku. Dla mnie to idealny prezent urodzinowy. Wtedy już będę na 1. roku studiów.
Kiedy będzie premiera 4. sezonu (założycie się, że dopiero na Nowy Rok 2017?) będę już na 2. roku.
Wiecie, przeraża mnie to... Szczególnie, że koncepcja wiktoriańskiego odcinka specjalnego zupełnie niezwiązanego z "normalnymi" sezonami, gdzie na dodatek Sherlock nie wygląda jak Sherlock, jakoś niespecjalnie mnie przekonuje. Wiem, że do tej pory cały ten czas oczekiwania został wynagradzany genialnymi odcinkami, no ale ileż można?! Wszyscy są zapracowani, tworzą DW (my też chcemy nowy sezon co rok!), występują w innych filmach. Fakt, 'Sherlock' jest dopracowany i wymaga zaangażowania całej ekipy na dłuższy czas. Fandom też jest ciekawą sprawą. Nie porzucamy 'Sherlocka' mimo dwuletnich hitusów, które doprowadzają nas do szału. Nie, my tworzymy fanfiki, fan arty, zakładamy grupy, fora i dyskutujemy, dyskutujemy! O nowym sezonie, który "wiadomo, że będzie w bliżej nieokreślonej przyszłości", o teoriach spiskowych, o pairingach...
A na wiosnę będziemy mieć przecież Setlocka!
Ostatnio edytowany przez Moriartea (2015-08-28 18:18:21)
Ja osobiście jestem w fandomie bardzo świeża, bo udzielam się dopiero od roku. To był (i nadal jest) mój pierwszy i rekordowy Hiatus (chociaż już nie jedyny). Nie mam zamiaru się poddawać, dzielnie trwam, ale to nie zmienia faktu, że wręcz PRZERAŻA mnie jego długość ;-;
Sorry, if it's a little bit chilly. Most people think I burn hot. It's actually quite the opposite...
Strony: 1