Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
"History is written by the survivors.
And I am surely that."
Największą pasję Sary stanowią konie, ale wcale nie musi na nich jeździć, wystarczy jej przebywanie w ich obecności i wdychanie zapachów stajni. Bardzo ją to relaksuje i przywołuje w jej pamięci najlepsze wspomnienia, więc po całym dniu spędzonym wśród swych ulubieńców wraca do domu przesiąknięta tym zapachem i bynajmniej nie idzie pod prysznic. Nie przeszkadza jej też, że zwykle ma na sobie sporo końskiego nawozu, bo uważa, że kiedy łajno wyschnie, samo się wykruszy.
Różnie to bywa, ale ona i tak uważa się za specjalistkę od wszystkiego, co związane z końmi, głównie przez to, że kiedy była mała, miała całe stadko koni zrobionych z kasztanów, żołędzi i zapałek.
Potrafi rozmawiać tylko o koniach, zaś kiedy widzi, że jej rozmówca jest tym znudzony, natychmiast przechodzi na temat jeszcze bardziej ją interesujący, czyli ona sama. Zawsze opowiada tylko o swoich problemach i nawet jeśli nie dzieje się u niej nic niedobrego, narzeka nawet na to, co jest w porządku. Nic jej nie cieszy i wiecznie narzeka na swój los, przez co wszyscy mają jej dosyć i zwykle na imprezach upijają ją bimbrem, by zasnęła sobie gdzieś w kącie i nie męczyła nikogo swoją gadaniną.
Nie dziwi więc fakt, że żaden mężczyzna nie może z nią dłużej wytrzymać i nawet jeśli kogoś przyciągnie do niej fakt, że ma jakąś pasję, szybko ucieknie, kiedy pozna ją bliżej i zobaczy, jak Sara dba o higienę. Nie jest też szczególnie bystra i ma wielkie problemy z czytaniem. Czyta średnio jedną książkę na dziesięć lat, ale bardzo się tym chwali, podkreślając, że jest oczytana i wymieniając tytuły, jakie przeczytała, odkąd posiadła tę trudną sztukę – „Muminki” i „Łysek z pokładu Idy”, przez „Króla Maciusia Pierwszego” nie przebrnęła do tej pory. Być może jednak kiedyś jej się to uda, gdyż jest uparta i nie lubi rezygnować w połowie jakiegoś zadania.
Kiedy ktoś się z nią kłóci, nie powinien czuć się bezpiecznie, bo kiedy Sara znajdzie jakąś ciętą ripostę, budzi go nią kilka miesięcy później w środku nocy, dlatego lepiej nie wchodzić z nią w spory, tym bardziej, że ma już dość bycia grzeczną dziewczynką. Jest jej źle z tą opinią i chce zrobić coś bardzo złego. Czasami w przypływie odwagi posuwa się do wrzucania kamieni do ogródka sąsiada albo szczeka na jego psa, doprowadzając biedne zwierzę do zupełnej dezorientacji.
The real warning is that there are people who matter more and people who matter less.
Those who will be remembered and those who will be forgotten.
Sara to urodzona przywódczyni jakieś grupy ludzi. Ma wrodzone predyspozycje do tego, by nimi rządzić i naprawdę szkoda byłoby, gdyby ów talent miał się zmarnować.
W dążeniu do władzy okazuje ogromną wytrwałość i niezachwianą konsekwencję, a także wielką pewność siebie i wysokie aspiracje.
Pewna swej wartości
Uważa, że stać ją na wiele i że życie powinno jej równie wiele dać. Często nawet ma zbyt wygórowane mniemanie na temat własnych możliwości i wydaje jej się, że powinna posiadać znacznie więcej przywilejów niż inni, gorsi od niej – w jej mniemaniu – ludzie, którymi tacy jak ona powinni władać. Jej zapędy są nieraz mocno niepokojące i jeśli ktoś pozwoli jej się całkowicie zdominować, już wkrótce może zacząć tego żałować, ale wyzwolenie się z jej rządów jest bardzo trudne albo zgoła niemożliwe.
Zawsze sama o sobie decyduje
Sama jest ogromnie niezależna i nigdy w życiu nie pozwoli, by ktoś nad nią zapanował, nawet w sytuacji, gdy byłoby to całkiem uzasadnione, na przykład na gruncie zawodowym. Ma z tego powodu wiele problemów i nie cieszy się zbyt wielką sympatią otoczenia, które uważa ją za osobę bardzo zimną i wyniosłą, ale jej to nie przeszkadza, a nawet cieszy się z takiej opinii, gdyż uważa, że jest zbyt wyjątkowa, by się spoufalać z innymi. Tak naprawdę jednak jest dość nieśmiała i zamknięta w sobie i za każdym razem, gdy z jakiegoś powodu musi zbliżyć się do ludzi, w głębi serca obawia się, że nie docenią oni jej wyjątkowości i uznają ją za zupełnie przeciętną osobę, co byłoby dla niej wręcz traumatycznym przeżyciem. Dlatego też wszystkich trzyma na dystans i niełatwo nawiązać z nią serdeczne stosunki.
Opanowana i zrównoważona
Dystans okazuje także do wszystkich swoich spraw – ostrożnie podochodzi do nowych przedsięwzięć i wszystko musi dokładnie przemyśleć. Ciekawe, że takiej ostrożności bynajmniej nie przejawia w sferze uczuciowej. Bez zahamowań flirtuje z mężczyznami, głównie po to, by wyłudzić od nich komplementy i podreperować tym swoją ocenę, wcale nie dlatego, by była ona niska, ale Sara po prostu ciągle musi być upewniana w tym, jaka jest wspaniała i cudowna.
Urodzona kokietka
We flirtach tych okazuje taki sam brak hamulców jak sumienia – obchodzi ją tylko własna dobra zabawa, nie liczy się zaś z cudzymi uczuciami i nie obchodzi jej, że ktoś jej flirt może wziąć za oznakę uczucia i nadmiernie się zaangażować. Nic to dla niej nie znaczy, porzuca mężczyzn kiedy przyjdzie jej taka fantazja i nic poza własną przyjemnością się dla niej nie liczy. Ponieważ kocha luksus i pieniądze, ale jednocześnie nie lubi się przemęczać i raczej nie jest tytanem pracy, może również posunąć się do tego, że wyjdzie za mąż wyłącznie dla pieniędzy i bez oporów będzie nim szastać, mimo że nie przyczyniła się do ich zarobienia.
I'm not scared of death anymore.
I'm scared of being alone.
LUBIĘ :
> Herbatę > Filmy rodem z Bollywood > Zwierzęta > Bałtyk > Skandynawię > Taniec > Siatkówkę > Piłkę nożną > Język angielski > Serial "REIGN" > Serial "Poldark" > Serial "Sherlock Holmes BBC" > Hobbita > Pisać opowiadania
W przyszłości chciałabym być...
> Tłumaczem. Tłumaczem języka angielskiego dla prasy, publikacji etc.
> Pisarką.
Nie cierpię, nienawidzę, nie lubię
> Cebuli > Egoistów > Wtrącania się do kolejki > Znęcania się nad wszelką postacią żyjącą
If U 'ad some other question - asko
Qué viyéra perayo Elfina kuntedio Viyéra midasion Perayo corizon Masilaye selavor Espouraye corizon Viyéra perayo Alfina kunteunda Qué viyéra perayo Elfina kuntedio Viyéra midasion Perayo... Eldoso quetelpiera Enfina vestiyo Elvando quetelpiera Vestiyo quieranda...
Dobra. Teraz wiem o Tobie wszystko...
Buahahahaha!
*diaboliczny śmiech*
I... POLDARK!
Dasz coś przeczytać? Ze swoich dzieł?
BTW ja tam zawsze chciałam być detektywem, a teraz... konserwatorem sztuki :3
"Watson opisał Lestrade'a jako niskiego, chudego, ciemnookiego mężczyznę, mającego w sobie coś ze szczura. Holmes uważał go za osobę szybką i energetyczną, lecz ogólnie konwencjonalną."
"Dopóki noszę spodnie, mam w nich kieszeń na broń, a dopóki mam tę kieszeń, zawsze się w niej coś znajdzie." ~ Greg by wujek Doyle
Shut up and have a drink.
Boje się, że w przyszłości te informacje mogą zostać wykorzystane przeciwko mnie
Poldark, Poldark i półnagi Turner xD Ponoć kiedyś, dawno, dawno temu była ploteczka, że Turner miał zagrać siostrzeńca pani Hudson w najnowszym [wtedy] sezonie Miło by było :3
A dam. A dam!
Co do detektywa - też chciałam być, ale patrząc na rozum dzisiejszego prawa i tv [W-11 Wydział Śledczy przy którym nie raz po pięciu minutach serialu wiedziałam, kto, kogo, na co, po co i dlaczego] stwierdziłam, że z całą pewnością nie mam nerwów Sherlocka i bym fisia dostała.
Qué viyéra perayo Elfina kuntedio Viyéra midasion Perayo corizon Masilaye selavor Espouraye corizon Viyéra perayo Alfina kunteunda Qué viyéra perayo Elfina kuntedio Viyéra midasion Perayo... Eldoso quetelpiera Enfina vestiyo Elvando quetelpiera Vestiyo quieranda...
Strony: 1